μTorrent 3

Ο μTorrent είναι το δημοφιλέστερο πρόγραμμα στο χώρο του, με πάνω από 100 εκατομμύρια χρήστες. Η έκδοση 3 έρχεται να εδραιώσει την κυριαρχία του προγράμματος ως του κορυφαίου.

Προσκλήσεις για Torrent Sites

Που και πώς μπορώ να βρώ μία πρόσκληση για κάποιο κλειστό torrent site?Ορισμένα tips που ίσως σας βοηθήσουν να αποκτήσετε την πολυπόθητη πρόσκληση.

Πως κατεβάζω μέσω Torrents:Οδηγός για αρχάριους

Δες έναν ολοκληρωμένο οδηγό με εικόνες,για το πως θα κάνεις το πρώτο σου κατέβασμα μέσω torrent και μπές στον ελκυστικό κόσμο του Downloading

Οδηγοί-Tutorials

Από που θα κατεβάσω και πως...?Ποιοί είναι οι σωστοί υπότιτλοι και πως θα τους ενσωματώσω...?Όλες οι απορίες λύνονται εδώ,μέσω ολοκληρωμένων οδηγών για αρχάριους(και όχι μόνο).

MyTog.Net

Είναι ελληνικός,νέος και ελπιδοφόρος.Βαδίζοντας στα πετυχημένα βήματα των προκατόχων του,ο MyTog.Net είναι έτοιμος να καλύψει το κενό που είχε δημιουργηθεί μετά από το κλείσιμο αρκετών ελληνικών trackers.

Kickass Torrents

Ένας από τους καλύτερους,αν όχι ο καλύτερος,ανοιχτους trackers που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στο Διαδίκτυο.

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Προσκλήσεις για Torrent Sites μέσω Facebook


 Όπως είχα αναφέρει και σε προηγούμενο μου άρθρο,το Facebook αποτελεί πλέον μία καλή εναλλακτική  λύση ώστε να βρείτε προσκλήσεις για κάποιους ιδιωτικούς Trackers και μία από τις ποιοτικότερες προσπάθειες για αυτό είναι το Group "Invites torrent sites - proskliseis for trackers" .Παρακάτω θα δούμε,λοιπόν,μία αναλυτικότερη παρουσίαση αυτής της σελίδας και πως ακριβώς λειτουργεί,ξεκινώντας από το τις πληροφορίες και τα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει κάποιος μέσω της σελίδας.








  Το βασικότερο είναι πως στη σελίδα χαρίζονται συνεχώς προσκλήσεις για,ελληνικούς και ξένους, ιδιωτικούς Trackers χωρίς κανένα αντάλλαγμα.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να παρακολουθείτε τη σελίδα και όταν κάποιο από τα μέλη θα βγάλει ανακοίνωση για προσκλήσεις να ζητήσετε και εσείς μία.Εδώ να πω,πως τα κριτήρια για το που θα πάει η πρόσκληση είναι στην κρίση αυτού που την χαρίζει και συνεχώς αλλάζουν.Αυτό σημαίνει πως η πρόσκληση μπορεί να πάει από στον πιο γρήγορο,με σειρά παλαιότητας,σύμφωνα με κάποια standars τα οποία θα απαιτήσει το μέλος που δίνει τα invites κ.α..Το σίγουρο είναι πως με λίγη υπομονή θα καταφέρετε και εσείς να εξασφαλίσετε κάποια πρόσκληση.Ενδεικτικό πάντως είναι πως τον τελευταίο μήνα έχουν χαριστεί εκατοντάδες προσκλήσεις μόνο για τον MyTog.Net και οι προσφορές είναι σε καθημερινή βάση και για όλους δημοφιλείς Trackers.


 Το δεύτερο σημαντικότερο χαρακτηριστικό είναι πως υπάρχει μία συνεχής ενημέρωση για το ποιοι Trackers έχουν ανοιχτές τις εγγραφές τους.Αρκετά είναι τα Torrent Sites τα οποία έχουν φτάσει το μέγιστο αριθμό μελών και έχουν σταματήσει να δέχονται νέα μέλη μέσω προσκλήσεων,αλλά κάνουν πολύ συχνές εκκαθαρίσεις σε ανενεργά μέλη,Όταν γίνεται αυτή η διαδικασία είναι επόμενο να ανοίγει ένας περιορισμένος αριθμός εγγραφών,οπότε είναι πολύ σημαντικό να έχουμε μία άμεση ενημέρωση.Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα Tracker που λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο είναι το αρχαιότερο ελληνικό Torrent Site Blue-WhiteGT.com .


 Τέλος,κάποια άλλα χαρακτηριστικά της σελίδας είναι ότι υπάρχουν γενικές πληροφορίες,tips & tricks και παρουσιάσεις για οτιδήποτε έχει να κάνει με τον κόσμο του Downloading,όπως σελίδες με υπότιτλους,ενδιαφέροντα άρθρα σχετικά με τα torrents,ακόμα και ειδήσεις που σχετίζονται με το αντικείμενο.


 Κλείνοντας το άρθρο να θυμίσω πως η κουλτούρα της κοινότητας του File-Sharing βασίζεται στην,χωρίς απαίτηση ανταλλάγματος,προσφορά των μελών της και στην δίψα για την ελεύθερη διακίνηση αρχείων,πληροφοριών,τεχνολογιών και γνώσης.Αυτές είναι λοιπόν και οι αρχές οι οποίες κυριαρχούν στην συγκεκριμένη ομάδα και φυσικά δεν υπάρχει καμία απαίτηση,παρά μόνο η σωστή συμπεριφορά και ο αλληλοσεβασμός των μελών της.Οπότε ας δούμε και τους πολύ απλούς κανόνες της ομάδας ακριβώς όπως τους έχουν δημοσιεύσει οι διαχειριστές της στη σελίδα.



Παιδιά όπως πιθανά θα γνωρίζεται στην ομάδα αυτή δεν πουλάμε, δεν ζητάμε, απλά χαρίζουμε προσκλήσεις για torrent sites Ελληνικά και μη.

Οπότε σαν κανόνες θα λέγαμε ότι έχουμε τους παρακάτω:

1. Παρακαλούνται τα μέλη να μην ποστάρουν επιθυμίες για προσκλήσεις σε συγκεκριμένους tracker. Είπαμε απλά προσφέρουμε.

2. Το φαινόμενο της πώλησης προσκλήσεων σε κλειστές κοινότητες είναι συχνό, πράγμα που βρίσκει ασύμφωνους όλους τους ιδιωτικούς tracker. Οπότε μην το προσπαθήσετε εδώ.

3. Δεν επιτρέπονται ανταλλαγές προσκλήσεων. Είπαμε, είμαστε μια ομάδα προσφοράς προσκλήσεων.

4. Παρακαλούνται τα μέλη που λαμβάνουν προσκλήσεις από άλλα μέλη της ομάδας να κάνουν σωστή χρήση του λογαριασμού τους. Υπάρχει κίνδυνος διαγραφής του λογαριασμού σας αλλά και του λογαριασμού αυτού που σας προσκάλεσε.

5. Και τέλος μη ξεχνάτε τους καλούς σας τρόπους. Παρακαλούμε για την προσοχή σας στις εκφράσεις σας. Είμαστε μια παρέα.

Καλή διαμονή!!!



Αυτή είναι λοιπόν η σελίδα "Invites torrent sites - proskliseis for trackers" της οποίας και σας προτρέπω να γίνεται μέλη,διότι είναι μία πολύ καλή προσπάθεια όπου και θα βγείτε κερδισμένοι.



Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Η κουλτούρα του ελεύθερου διαμοιρασμού αρχείων.

 Με αφορμή το τελευταίο διάστημα,κατά το οποίο παρακολουθούμε έναν πόλεμο μεταξύ της κοινότητας του file-sharing και των κολοσσιαίων κερδοσκοπικών εταιριών  με αντικείμενο τα πνευματικά δικαιώματα  και την "πειρατεία",ένιωσα την ανάγκη να γράψω ένα άρθρο σχετικά με το πως αντιλαμβάνομαι εγώ τους παραπάνω όρους και έννοιες που έχουν να κάνουν με τον ελεύθερο διαμοιρασμό αρχείων.Πάμε λοιπόν να δούμε και να αναπτύξουμε το τι είναι το file-sharing,ποια τα μέλη της κοινότητας,ποιο το όφελος του απλού downloader και αν αυτό αποτελεί τελικά κλοπή.


 Το file-sharing λοιπόν, είναι η ελεύθερη ανταλλαγή αρχείων μεταξύ των χρηστών του Internet μέσω κάποιων πρωτοκόλλων/τεχνολογιών με μοναδικό σκοπό την προσωπική χρήση.Αυτό  σημαίνει πως ο downloader θέλει το αρχείο για τον εαυτό του και φυσικά δεν έχει σαν σκοπό το κέρδος μέσω κάποιας δημόσιας ή επαγγελματικής χρήσης του.Εδώ έρχεται να μας απασχολήσει η έννοια των πνευματικών δικαιωμάτων.Ας δούμε λίγο πως ορίζεται η συγκεκριμένη έννοια στο site Copyright.com.gr:




Τι είναι πνευματικό δικαίωμα και πως αποκτώ πνευματική ιδιοκτησία πάνω σε ένα μουσικό έργο;

Πνευματικό δικαίωμα είναι το δικαίωμα που αποκτά κάποιος πάνω σε ένα πρωτότυπο πνευματικό δημιούργημα πχ μουσική, ποίημα, συγγραφικό έργο, σχέδιο, θεατρικό έργο, οπτικοακουστικό έργο, εικαστικό έργο είτε είναι γραπτό είτε προφορικό είτε αφορά την Τέχνη είτε την επιστήμη.
Πνευματική ιδιοκτησία είναι το σύνολο των εξουσιών που δίνει ο νόμος στον ιδιοκτήτη ενός πνευματικού έργου, να προστατεύσει, να διαχειριστεί και να αμειφθεί ακόμη από τρίτους, όταν αυτοί εκμεταλλεύονται την πνευματική του περιουσία.

Μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει το έργο μου χωρίς την άδειά μου;
Κανείς δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει πνευματικό έργο, που αποδεδειγμένα ανήκει σε κάποιον, χωρίς την άδειά του. Αυτό αποτελεί και τη βάση της αναγνώρισης του δικαιώματος υπέρ του δημιουργού-ιδιοκτήτη του, δηλαδή το να ζητείται η άδειά του, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί το έργο του από τρίτους.

Ποιοι θεωρούνται χρήστες μουσικών έργων και ποιες είναι οι υποχρεώσεις τους απέναντι στους ιδιοκτήτες των έργων αυτών;
«Χρήστης» μουσικού έργου θεωρείται κάθε τρίτος ο οποίος το χρησιμοποιεί δημόσια, είτε μέσω δισκογραφίας, είτε μέσω συναυλίας είτε μέσω ραδιοφώνου κλπ.
Οι υποχρεώσεις των χρηστών μουσικής απέναντι στους δημιουργούς της είναι ότι πριν την οποιαδήποτε χρήση οφείλουν να ζητήσουν την άδεια και να καταβάλουν πνευματικά δικαιώματα.




Με κόκκινα γράμματα λοιπόν,βλέπουμε ότι η ηθική αλλά ακόμα και η νομική ιδιοκτησία των πνευματικών δικαιωμάτων θίγεται μόνο όταν ο χρήστης εκμεταλλεύεται δημόσια το έργο του δημιουργού προς ίδιον όφελος,με πιο απλά λόγια δηλαδή όταν κάποιος "χρήστης" έχει οικονομικό όφελος ή προβάλει δημόσια το αρχείο και σαν χρήστης ορίζεται μόνο αυτός.
Οπότε καταλήγω στο ότι ο απλός downloader δεν παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα και φυσικά δεν έχει κάποιο προσωπικό όφελος από τα αρχεία που κατέβασε.


 Ας δούμε τώρα ποιοι αποτελούν την κοινότητα του file-sharing και ποιος είναι ο κώδικας ηθικής που την διακατέχει.
Τα μέλη της κοινότητας στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι άτομα σαν εμένα και εσένα που σπαταλούν αρκετές ώρες από την προσωπική τους ζωή,χωρίς κανένα απολύτως όφελος ή αντάλλαγμα,με μοναδικό σκοπό την δωρεάν και ελεύθερη διακίνηση υλικού,ιδεών και πληροφοριών.Από την στιγμή που αυτό γίνεται χωρίς κάποιο υλικό κέρδος τότε μιλάμε για μία καθαρά αλτρουιστική ομάδα ανθρώπων οι οποίοι έχουν σαν οδηγό τον ελευθεριακό χαρακτήρα του internet,την συλλογικότητα και ίσως την ανάγκη για εξέλιξη στο τρόπο αντιμετώπισης του ανθρώπου και της κοινωνίας.
Ο κώδικας δεοντολογίας της κοινότητα είναι απλός και σύντομος:Έχω το δικαίωμα να λάβω οτιδήποτε με μοναδική υποχρέωση να δώσω πίσω στην κοινότητα αυτό που τόσο απλόχερα μου χαρίστηκε χωρίς κανένα προσωπικό όφελος.Αν αυτό σας ακούγεται σαν κάτι ανήθικο τότε το downloading αποτελεί απειλή και κλοπή,οπότε μάλλον κάπου εδώ θα πρέπει να  σταματήσετε την ανάγνωση του άρθρου,διότι έχετε να κάνετε με ανήθικους ανθρώπους.Αν πάλι αυτό σαν ακούγεται σαν κάτι αθώο και γοητευτικό τότε καλώς ήλθατε στην οικουμενική κοινότητα του file-sharing.


 Πάμε τώρα να δούμε και το εάν ο διαμοιρασμός αρχείων αποτελεί κλοπή.Όπως είδαμε και παραπάνω ο downloader από τη στιγμή που δεν έχει προσωπικό όφελος δεν παραβιάζει τα πνευματικά δικαιώματα του δημιουργού.Εκτός και αν θεωρείτε ότι το να αντιγράψω ένα CD το οποίο και έχω αγοράσει σε έναν φίλο μου αποτελεί κλοπή.Μάλλον όχι, αλλιώς όλοι όσοι έχουμε χρησιμοποιήσει κάποιο μη αυθεντικό δισκάκι είμαστε κλέφτες.
Οπότε τι είναι αυτό που παραβιάζει?Τα συμφέροντα και τα κέρδη των μεγάλων εταιριών του θεάματος οι οποίες ,όπως ακριβώς όλες οι μεγάλες κερδοσκοπικές  επιχειρήσεις/οργανισμοί,προσπαθούν να κρατηθούν με νύχια και με δόντια σε ένα σύστημα που καταρρέει.
Φυσικά ο μοναδικός τρόπος που ξέρουν για να επιβληθούν είναι μέσω της καταστολής και με ανήθικους νόμους τους οποίους ψηφίζουν οι εργαζόμενοι τους πολιτικοί και οι υφιστάμενες τους κυβερνήσεις τις οποίες και χρηματοδοτούν-μισθώνουν.
Φυσικά και η προπαγάνδα τους του τύπου "Θα έκλεβες ποτέ ένα αμάξι?Η παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων είναι κλοπή." είναι αρκετά δυνατή και τα προηγούμενα χρόνια είχε καταφέρει να επηρεάσει αρκετό κόσμο ,αλλά ο κόσμος έχει αρχίσει και αντιλαμβάνεται την προπαγάνδα και σιγά-σιγά αποκτά αντισώματα τα οποία και θα τον προστατεύσουν στο μέλλον.
Οπότε αυτό που θίγεται είναι τεράστια κέρδη των εταιριών γιατί ταινίες και μουσική θα συνεχίσουν να δημιουργούνται ακόμα και αν ο Brad Pitt, ο George Clooney,οι U2 και η Lady Gaga γίνουν από δισεκατομμυριούχοι απλοί εκατομμυριούχοι,ακόμη και εάν τα κέρδη της βιομηχανίας παραγωγής ταινιών και εταιριών όπως οι  Walt Disney Pictures, Touchstone Pictures, Hollywood Pictures, the Pixar Animation Studios και Marvel Studios μειωθούν και ακόμη και αν κάποιες από τις εταιρίες της μουσικής βιομηχανίας όπως οι  Universal Music Group, Sony Music Entertainment,Warner Music Group και  EMI Group κλείσουν.


 Αυτό θα γίνει διότι η τεχνολογία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και σε λίγο καιρό το μόνο που θα χρειάζεται για να γυριστεί μία ταινία θα είναι οι συντελεστές,ο εξοπλισμός,οι υπολογιστές και ένα πράσινο υπόβαθρο,Θα γίνει γιατί οι δημιουργοί θα συνεχίσουν να δημιουργούν,ο άνθρωπος θα συνεχίσει να έχει την δίψα και την ανάγκη για την τέχνη και γιατί θα ανακαλυφθούν νέοι τρόποι ανταμοιβής των δημιουργών.Γιατί όπως και να το κάνουμε όταν κάποιος από τους αγαπημένους μου σκηνοθέτες βγάζει μία καινούργια ταινία,όσο και αν θέλω να την κατεβάσω,θα περιμένω να πάω να την δω σε κάποια άιθουσα ώστε και να ανταμείψω τον δημιουργό για να συνεχίσει να παράγει αυτό που τόσο γουστάρω και γιατί όσο και αν έχουν εξελιχθεί τα οικιακά συστήματα εικόνας και ήχου,το cinema είναι μία ασυναγώνιστη εμπειρία θέασης.Αντίστοιχα όταν βρω κάποια μουσική μου αρέσει θα μπω στη σελίδα του καλλιτέχνη και θα κάνω μία δωρεά ή θα κατεβάσω με κάποιο αντίτιμο το αρχείο και πάει λέγοντας.Οπότε αυτό που θα πρέπει να συζητήσουμε θα είναι η ανακάλυψη μίας νέας γενιάς-εξελιγμένης διαδικασίας ανταμοιβής του δημιουργού και των συντελεστών του έργου και όχι το τι θα κάνουν οι εταιρίες.


 Κλείνοντας να πω ότι φυσικά δεν ζω σε έναν αγγελικά πλασμένο κόσμο και γνωρίζω ότι υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι καπηλεύονται τον χώρο με σκοπό το  προσωπικό κέρδος,όπως διάφοροι file hosters,διάφορα μεγάλα torrent sites οι ακόμα και κάποιοι uploaders οι οποίοι κερδίζουν από το file-sharing και κάποια στιγμή η κοινότητα θα καταφέρει να τους αποβάλει,αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εγώ,εσύ και οι εκατομμύρια υπόλοιποι ρομαντικοί down/uploaders σε όλο το κόσμο είμαστε κλέφτες.
Διότι όσο ριζοσπαστικό και ακραίο και αν ακούγεται πιστεύω πως η κουλτούρα του ελεύθερου διαμοιρασμού αρχείων είναι κυρίως ιδέα η οποία βασίζεται σε αγνές αξίες και ιδανικά και γίνεται πράξη από ελεύθερους ανθρώπους οι οποίοι παλεύουν για να ξεφύγουν από την καταπίεση και την αδικία της σημερινής κοινωνίας και να εξαλείψουν  τις πεπερασμένες αντιλήψεις ενός προηγούμενου και αποτυχημένου συστήματος το οποίο και αργοσβήνει.
Αλλά ακόμη και αν δεν θέλεις να εμβαθύνεις και να αναλύσεις τόσο πολύ τα πράγματα και θες να είσαι ένα απλός downloader ,σε συμβουλεύω να μην έχεις καμία ενοχή γι'αυτό που κάνεις γιατί είναι κάτι ηθικό και δεν βλάπτεις κανέναν.

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Tribler,ένας νέος Client που φιλοδοξεί να κάνει το BitTorrent ανίκητο...


 Σε μια εποχή που το «οικοσύστημα» του file-sharing προβληματίζεται έντονα από τις καταιγιστικές εξελίξεις, με πρόσχημα την καταπολέμηση της πειρατείας, ερευνητές στο πανεπιστήμιο του Delft στην Ολλανδία ισχυρίζονται ότι η απόλυτη λύση είναι το δικό τους «ανίκητο» file-sharing software, που δεν μπορεί να «κλείσει» από καμία κυβέρνηση ή οργανισμό για την καταπολέμηση της πειρατείας.

 Το όνομά του είναι Tribler και δεν πρόκειται για έναν client καινούριο στη σκηνή του BitTorrent, καθώς αναπτύσσεται τα τελευταία πέντε χρόνια. Σήμερα, ωστόσο, είναι πιο επίκαιρος από ποτέ…



  Ο Tribler έρχεται σε μία εποχή που η κοινότητα
 του file-sharing είναι ακόμη αναστατωμένη από πρόσφατα περιστατικά, όπως το κλείσιμο του Megaupload από τις αμερικανικές αρχές για παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων, αλλά και το εθελοντικό κλείσιμο του BTJunkie. Οι δημιουργοί του διαφημίζουν τον Tribler μ’ ένα ιδιαίτερα «βαρύγδουπο» motto, που, όμως, φαίνεται ότι δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα: λένε ότι ο μόνος τρόπος να «κατεβάσεις ρολά» σ’ αυτόν είναι να «κλείσεις το ίδιο… το Internet!

 Αυτό συμβαίνει, καθώς ο ο Tribler δεν προϋποθέτει την ύπαρξη κανενός torrent site για να βρει ή να κατεβάσει περιεχόμενο. Αντιθετα, βασίζεται στην peer-to-peer επικοινωνία. Σύμφωνα με τον επικεφαλή ερευνητή του project Dr Pouwelse, ο Tribler μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί ακόμη και αν όλα τα υπόλοιπα torrent sites ή οι trackers «κλείσουν». Δεν μπορεί να τον «τερματίσει» κανείς, ούτε να τον μπλοκάρει ούτε να τον λογοκρίνει… Το μόνο που έχουν να κάνουν οι χρήστες είναι να κατεβάσουν το σχετικό software, ώστε να έχουν κατόπιν τη δυνατότητα να μοιράζονται αρχεία μεταξύ τους, χωρίς την ανάγκη ύπαρξης κάποιου «listing site» που θα φιλοξενεί τα αρχεία, όπως συμβαίνει με torrent websites σαν το PirateBay.

 Όπως οι περισσότεροι BitTorrent clients, ο Tribler διαθέτει ένα box αναζήτησης στο πάνω μέρος της εφαρμογής. Ωστόσο, τα αποτελέσματα της αναζήτησης, που εμφανίζονται όταν οι χρήστες πληκτρολογούν την επιθυμητή «λέξη κλειδί», δεν προέρχονται από ένα κεντρικό σύστημα indexing, αλλά κατευθείαν από τα υπόλοιπα peers.

Download : tribler

Πηγή : Torrent Freak


Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

ClearBits....δωρεάν και νόμιμα μέσω Torrents.


 Το ClearBits είναι ένα καλοφτιαγμένο site, το οποίο διανέμει μέσω torrents δωρεάν ψηφιακό υλικό, ύστερα από άδεια των δημιουργών του.

 Το διανεμόμενο υλικό είναι υψηλής ποιότητας και υπόκειται στην άδεια Creative Commons. Δημιουργήθηκε το 2003 και βγάζει τα έξοδά του από τους δημιουργούς οι οποίοι πληρώνουν για την φιλοξενία και την απεριόριστη διανομή του υλικού τους, αλλά και από δωρεές. Στην πρώτη σελίδα του ClearBits βρίσκουμε αφίσες από ταινίες, βιβλία, animations και μουσικά άλμπουμ. Δεξιά υπάρχει το μενού, το οποίο εκτός από τις κατηγορίες υλικού που προαναφέραμε, περιλαμβάνει πολλές ακόμη.

 Υπάρχουν, για παράδειγμα,games, graphic novels, ταινίες, εικόνες, podcasts, τηλεοπτικές εκπομπές, ηχητικά δείγματα και loops. Αν και το υλικό δεν μπορεί να συγκριθεί ποσοτικά με αυτό που βρίσκει κάποιος σε άλλα torrent sites, σε μερικές από τις παραπάνω κατηγορίες είναι αρκετά πλούσιο.Επιπλέον, εδώ θα βρείτε καλή μουσική, αλλά και πολλές καλές δωρεάν ταινίες. Αξίζει να έχετε αυτό το site υπόψη σας και να το επισκέπτεστε τακτικά.


URL: ClearBits

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Seedbox: Εργαλείο για private trackers


 To seedbox είναι ένας server ο οποίος χρησιμοποιείται αποκλειστικά για το ανέβασμα και το κατέβασμα
αρχείων με τη χρήση του πρωτοκόλλου BitTorrent. Συνήθως το seedbox είναι συνδεδεμένο σε ένα
δίκτυο υψηλής ταχύτητας, με bandwidth 100Mbit/s ή παραπάνω.

 Τα αρχεία κατεβαίνουν μέσω BitTorrent στο seedbox και από εκεί μπορούν να μεταφερθούν με όση ταχύτητα υποστηρίζει η οικιακή σύνδεση στον υπολογιστή του χρήστη μέσω πρωτοκόλλου HTTP, FTP ή SFTP. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται η ανωνυμία, αφού προς τα έξω φαίνεται το seedbox και όχι ο χρήστης. Επίσης, ο χρήστης δεν χρειάζεται να ανησυχεί για το upload–to–download ratio, αφού το seedbox ανεβάζει ταχύτατα κάθε αρχείο που κατεβάζει, εξασφαλίζοντας ratio ίσο με 1.


 Αυτό κάνει τα seedboxes πολύ ελκυστικά για τους χρήστες των private trackers. Ένα άλλο πλεονέκτημα
είναι ότι ο χρήστης μπορεί να διαχειριστεί τα torrents του μέσα από κάποιον Web browser
απ’ οπουδήποτε, ακόμη και από κινητό. Τέλος, αν ο ISP περιορίζει την κίνηση μέσω torrents ή για κάποιο λόγο απαγορεύονται τα downloads με αυτή τη μέθοδο, το seedbox παρακάμπτει εντελώς αυτά τα
προβλήματα.

 Το μειονέκτημα των seedboxes είναι ότι δεν διατίθενται δωρεάν, αλλά στοιχίζουν, καθώς ο χρήστης πρέπει να καταβάλλει ένα μηνιαίο πάγιο. Όμως, σήμερα μπορεί να βρει κάποιος seedbox σε
προσιτή τιμή. Επιπλέον, δεν τα χρειάζονται όλοι οι χρήστες, αλλά όσοι κατεβάζουν πολλά αρχεία και
θέλουν να διατηρήσουν υψηλό ratio σε έναν σημαντικό private tracker.

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Public torrent trackers και ασφάλεια.

 Εξαιτίας του μεγάλου αριθμού νέων torrents που προστίθενται καθημερινά, είναι δύσκολο ακόμη και για τους καλύτερους public trackers να ανιχνεύσουν πάντα αποτελεσματικά τα βλαβερά αρχεία. Η συνεχής ροή νέων torrents, η οποία αποτελεί το πιο ελκυστικό σημείο για έναν public tracker, οδηγεί, τελικά, σε μειωμένη ασφάλεια.

 Παρότι, όμως, οι public trackers είναι λιγότερο ασφαλείς, δεν είναι ανάγκη να
αποφεύγονται συστηματικά. Συνήθως μάλιστα αποτελούν τις μόνες επιλογές για να βρει ο
ενδιαφερόμενος παλαιό ή όχι ιδιαίτερα δημοφιλές υλικό. Αρκεί, όμως, να ξέρει κάποιος ποιους public
trackers να χρησιμοποιεί –επιλέγοντας προφανώς τα πιο μεγάλα και γνωστά sites της κατηγορίας– αλλά και πώς να προστατευτεί. Μερικοί απλοί κανόνες προστασίες είναι οι ακόλουθοι:



  •  Ένας βασικός μηχανισμός προστασίας για οποιοδήποτε torrent site είναι τα σχόλια της κοινότητας των χρηστών. Αν κάποιοι χρήστες κατεβάσουν ένα προβληματικό ή ψεύτικο αρχείο, θα το σχολιάσουν, προκειμένου να πληροφορήσουν και τους υπόλοιπους.Επίσης σε αρκετούς trackers μαζί με τα σχόλια οι χρήστες μπαίνουν και στη διαδικασία να βαθμολογούν το αρχείο. Κατά συνέπεια, μην κατεβάζετε ποτέ από sites που δεν προβάλλουν σχόλια και βαθμολογίες άλλων χρηστών. Αν και η απουσία αυτού του χαρακτηριστικού από έναν public tracker δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι αν κατεβάσετε κάτι από αυτόν θα είναι οπωσδήποτε βλαβερό, δεν υπάρχει λόγος να το διακινδυνεύσετε. 

  • Ένα χαρακτηριστικό που έχουμε αρχίσει να βλέπουμε τελευταία σε αρκετούς μεγάλους Public Trackers,είναι ένα πεδίο στο οποίο ο χρήστης μπορεί να καταγγείλει-χαρακτηρίσει ένα αρχείο .torrent ως προβληματικό/ψεύτικο(fake).Δεξιά στην εικόνα βλέπουμε το συγκεκριμένο πεδίο στον Kickass Torents,όπου μας ενημερώνει ότι 258 χρήστες το χαρακτήρισαν ως έγκυρο/αξιόπιστο αρχείο,ενώ 15 χρήστες το χαρακτήρισαν "fake".Στην περίπτωση αυτή το αρχείο μάλλον είναι αξιόπιστο αλλά καλό θα ήταν να διαβάσετε και τα σχόλια


  • Κάτι άλλο που καλό είναι να εξετάσετε, είναι η μηχανή αναζήτησης. Δώστε έναν όρο και παρατηρήστε τα αποτελέσματα που θα σας φέρει. Αν είναι γεμάτα διαφημίσεις και συνδέσμους προς άλλα, άγνωστα κυρίως, torrent sites, καλύτερα να κοιτάξετε για κάτι άλλο, αφού μάλλον κύριος στόχος του site είναι να εκμεταλλευτεί τις αναζητήσεις σας όσο περισσότερο μπορεί για την προβολή διαφημίσεων.

  • Μην αφήνετε την επιθυμία σας να κατεβάσετε σπάνιο ή δυσεύρετο υλικό να σας κάνει να αγνοήσετε προειδοποιητικά σημάδια ότι κάτι δεν πάει καλά. Αν ψάχνετε κάτι και δεν το βρίσκετε στα μεγάλα και έμπιστα sites, είναι λίγο απίθανο να το βρείτε σε κάποιο μικρό και άγνωστο site. Ακόμη περισσότερο θα πρέπει να σας θέσει σε επιφυλακή το ότι για το σπάνιο αρχείο που αναζητάτε, εμφανίζονται να υπάρχουν πολλοί seeders.

  • Προτού κατεβάσετε κάτι, ειδικά από μη αξιόπιστη πηγή, χρησιμοποιήστε την κοινή λογική. Αν, για παράδειγμα, κατεβάζετε ένα βίντεο με κωδικοποίηση DiVX και διάρκεια μία ώρα, δείτε σε άλλα site πόσος πρέπει να είναι ο όγκος του σε γενικές γραμμές. Ειδικά αν αυτό είναι ένα εκτελέσιμο αρχείο(.exe), μην το κατεβάζετε ποτέ χωρίς να έχετε πληροφορίες από έγκυρες πηγές.

  • Αν παρ’ όλα αυτά επιμένετε να κατεβάσετε υλικό από μη αξιόπιστες πηγές, χρησιμοποιήστε κάποιο εργαλείο, όπως το πολύ καλό BufferZone Pro , το οποίο ανοίγει σε εικονικό, απομονωμένο περιβάλλον εφαρμογές με πρόσβαση στο Internet και ό,τι κατεβάζετε από εκεί.

Αυτοί είναι μερικοί γενικοί κανόνες για να αποφεύγετε τα βλαβερά αρχεία και καλό θα είναι να τους ακολουθήσετε ,αν και η καλύτερη ασφάλεια είναι η εμπειρία που θα αποκτήσετε με την πάροδο του χρόνου και κατά την ενασχόλησή σας με τον μαγικό κόσμο των torrents.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More