Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Ποιές είναι οι σωστές ρυθμίσεις για τον Vuze?Οδηγός για αρχάριους.


 Παρακάτω θα σας παρουσιάσω έναν γρήγορο και "εύκολο" βήμα πρός βήμα αρχικό οδηγό ρυθμίσεων χρήστη για το Vuze, τον έναν εκ των δύο δημοφιλέστερων Torrent Client ,που θα σας βοηθήσει να ξεκινήσετε το κατέβασμα ταινιών, μουσικής κ.α. . Σε πολλές περιπτώσεις το πρόγραμμα αυτορυθμίζεται αυτόματα με λίγα κλίκ από τον χρήστη.

Ο Οδηγός στηρίζεται στην έκδοση του Vuze 4.6. και ενσωματώνει το καινούργιο interface GUI.


 


ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ :

1. Κατεβάστε και εγκαταστήστε την τελευταία έκδοση (4.6.x.x) του Vuze BitTorrent Client.


 Reduced: 68% of original size [ 1175 x 853 ] - Click to view full image


2. Άνοιγμα Πόρτας - Ρυθμίσεις.

Θα πρέπει να ρυθμίσετε μία θύρα (port) στο Router σας (προτεινόμενη από 45000 έως και 65000), την οποία το Vuze θα χρησιμοποιεί για τις εισερχόμενες άλλα και τις εξερχόμενες συνδέσεις. Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε σωστά είναι να επισκεφτείτε την σελίδα PortForward.com και αφού επιλέξετε το router σας, επιλέξτε στην επόμενη σελίδα τον Client σας, δηλαδή το Vuze και ακολουθήστε προσεκτικά όλα τα βήματα.
Επίσης καλό θα ήταν να ρυθμίσετε μία Static Ip Adress μέσω του οδηγού που θα βρείτε εδώ, επιλέγοντας το λειτουργικό σας σύστημα.

Επιλέξτε "NAT / Firewall Test" από το μενού Βοήθεια.



Πρώτα επιλέξτε "Configuration Wizard" από το μενού Εργαλεία.



Αυτό θα σας βγάλει στο παράθυρο του NAT / Server Port. Σε αυτό το παράθυρο θα μπορέσετε να επιλέξετε και να τεστάρετε την θύρα που ανοίξατε στο router σας, για χρήση από το Vuze. Θυμηθείτε, η κλίμακα των συνιστώμενων θυρών (ports) για χρήση από το Vuze, θα πρέπει να είναι από 45000 έως και 65000. Όπως μπορείτε να δείτε και στην παρακάτω εικόνα, χρησιμοποιώ την πόρτα "49513" (μην χρησιμοποιήσετε την πόρτα αυτού του οδηγού) και στη συνέχεια την δοκιμάζω. Δεδομένου ότι το "Test" επέστρεψε το αποτέλεσμα "OK !", εφαρμόζω τις ρυθμίσεις ώστε να αποθηκευτούν. Στην παραπάνω περίπτωση έχουμε λύσει σε πολλές περιπτώσεις άν όχι σε όλες το θέμα "Connectable".
Σε περίπτωση που δεν είμαστε "Connectable", καλό θα ήταν να ελέγξουμε το Firewall μας, μέσω του Οδηγού που υπάρχει εδώ.



3. Βέλτιστες ρυθμίσεις ταχύτητας.

Επιλέξτε και πάλι "Configuration Wizard" από το μενού Βοήθεια.

Στο "User Proficiency" επιλέξτε "Intermediate."



Τώρα εκτελέστε μια γρήγορη δοκιμή ταχύτητας της σύνδεσής σας στο Internet και επιλέξτε την πλησιέστερη αντίστοιχη ταχύτητα αποστολής από το drop down μενού όπως φαίνεται και παρακάτω. Αυτό θα ρυθμίσει το Vuze ανάλογα με την ταχύτητα που θα επιλέξετε.



4. Φάκελος Αποθήκευσης Αρχείων.

Για να ολοκληρώσουμε την ρύθμιση του Vuze, θα πρέπει να επιλέξουμε που θέλουμε να αποθηκεύονται τα αρχεία που κατεβάζουμε, π.χ.



Have Fun



2 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More