Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Πώς δημιουργώ και πώς ανεβάζω ένα καινούργιο Torrent με το μTorrent?

Το σημαντικότερο μέρος στον κόσμο του Downloading είναι οι Uploaders.Όπως εύκολα μπορούμε να καταλάβουμε,έαν δεν υπήρχαν οι άνθρωποι που ξοδεύουν χρόνο για να δημιουργήσουν και να διαμοιράσουν τα αρχεία δεν θα μπορούσαμε να κατεβάσουμε τίποτα.Πώς όμως μπορείτε να γίνετε και εσείς ένας uploader και να δώσετε πίσω στην κοινότητα αυτά που τόσο απλόχερα σας χαρίζονται?

Παρακάτω ακολουθεί ένας οδηγός για την ρύθμιση του μTorrent για την δημιουργία νέου torrent καθώς και την διαδικασία ανεβάσματος,τον οποίο και βρήκα έτοιμο στο forum του MyTog.Net .



--------------------------------------------------------
Πρώτα κατεβάζουμε το πρόγραμμα από εδώ
Από την παραπάνω σελίδα κατεβάζουμε επίσης το language pack αν θέλουμε το πρόγραμμα στα Ελληνικά.

Περισσότερες πληροφορίες για το language pack εδώ:



Αρχικά θα πρέπει να ορίσετε μία port επικοινωνίας για το πρόγραμμα. (πχ την 55454). Αν έχετε router μην ξεχάσετε να την κάνετε forward και στο ρούτερ.
Περισσότερες πληροφορίες στο portforward.com . Επίσης δώστε και τις σχετικές οδηγίες και στο software firewall που χρησιμοποιείτε.

Οδηγός Ταχύτητας


Τρέξτε το πρόγραμμα και αν δεν σας ανοίξει τον Οδηγό Ταχύτητας ξεκινήστε τον εσείς πηγαίνοντας Επιλογές-->Οδηγός Ταχύτητας.
Στο παράθυρο που θα σας ανοίξει εισάγετε την Port που διαλέξατε και πατήστε " Έλεγχος λειτουργίας θύρας". Eαν την ανοίξατε σωστά στον browser σας θα δείτε το παρακάτω μήνυμα :

OK! Port 51284 is open and accepting connections.
You will be able to receive incoming BitTorrent connections.

Εάν δεν λάβετε το παραπάνω μήνυμα έλεγξε αν κάνατε σωστά τα παραπάνω βήματα. (port forwarding)

Στον οδηγό ταχύτητας μπορείτε να διαλέξετε επίσης στον Τύπο Σύνδεσης την σύνδεσή σας με βάση την ταχύτητα του upload σας (πχ xx/128 για συνδέσεις 384 και 512 και xx/256 για 1024) και το πρόγραμμα να κάνει κάποιες ρυθμίσεις αυτόματα για εσάς. Πατάμε "Χρήση Επιλεγμένων Ρυθμίσεων" και είμαστε έτοιμοι.


------------------------------------------------------------------------------------------------
Προχωράμε στις κύριες ρυθμίσεις του προγράμματος πηγαίνοντας Επιλογές-->Ρυθμίσεις


Γενικά



To βασικό σε αυτό το σημείο είναι να τσεκάρουμε το Σχέτισε το με τα αρχεία .torrent.
Επίσης αν θέλουμε να γίνεται έλεγχος συσχετίσεων κατά την εκκίνηση επιλέγουμε και το "Έλεγχος συσχετίσεων στην Εκκίνηση"


Ρυθμίσεις UI



Απλα και κατανοητά !

Φάκελοι



Εδώ μπορούμε να ορίσουμε προεπιλεγμένους φακέλους όπου θα βρίσκονται τα μη ολοκληρωμένα και ολοκληρωμένα αρχεία torrent.

Επίσης μπορούμε να ορίσουμε που θα πηγαίνουν τα αρχεία .torrent όσο κατεβαίνουν και αφού τελειώσουν.


Σύνδεση



Σε αυτή την καρτέλα εισάγουμε αρχικά την port που ορίσαμε και τεστάραμε στην αρχή.

Οι δύο παρακάτω επιλογές " Επίλεξε τυχαία θύρα κατά την εκκίνηση του μTorrent" και "Ενεργοποίηση UPnP port mapping" να ΜΗΝ είνα τσεκαρισμένες.


Στο πεδίο "Περιορισμός Bandwidth" στην 1η επιλογή "Γενική μέγιστη ταχύτητα αποστολής" (κόφτης upload) θα πρέπει να βάλετε μία τιμή γύρω στο 70% του μέγιστου upload της σύνδεσής σας.

πχ 22 σε σύνδεση 1024.

Εδώ θυμηθείτε τι είπαμε και στη αρχή του οδηγού για την ρύθμιση της ταχύτητας upload.

Τσεκάρουμε επίσης την επιλογή "Εναλλακτική ταχύτητα αποστολής όταν δεν γίνεται λήψη" και δίνουμε μία τιμή για το ποσό upload που θέλουμε να διαθέτουμε όταν όμως δεν κατεβάζουμε κάτι και άρα δεν τίθεται θέμα να μας επηρεάζει την ταχύτητα download. Στην περίπτωση μας η τιμή 0 σημαίνει απεριόριστο.

Εύρος ζώνης




Στην επιλογή "Γενική μέγιστη ταχύτητα λήψης - αποστολής" που είναι ο κόφτης στην ταχύτητα download αφήνουμε 0 (απεριόριστη).

ΒιτTorrent




Στις "βασικές λειτουργίες bittorrent" το "Ενεργοποίηση DHT" και "Ενεργοποίησε Ανταλλαγή Peer" ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΑ

Τώρα στην κρυπτογράφηση πρωτοκόλου επιλέγουμε "Απενεργοποιημένο", εκτός αν ο ISP μας κόβει τo bandwidth των torrent με traffic shaping οπότε επιλέγουμε "Ενεργοποιημένο".
Επίσης τσεκάρουμε το "Επίτρεψε τις απλές εισερχόμενες συνδέσεις".
Οι επιλογές "Ενεργοποίησε scaping" και "Προ-δέσμευσε όλα τα αρχεία" προτείνεται να είναι επιλεγμένες.

Προτεραιότητα Seeding



Eδώ μπορούμε να ρυθμίσουμε το τι θέλουμε σχετικά με το seedαρισμα/ratio.

Δίνοντας 150% στο πεδίο είναι σαν λέμε ότι στο πρόγραμμα οτι αφού τελειώσει το download να συνεχίσει το seeding μέχρι το αρχείο να φτάσει Ratio 1.5.

Τσεκάρουμε την επόμενη επιλογή "Μεγαλύτερη προτεραιότητα στο seeding από το downloading" αν θέλουμε το πρόγραμμα να δίνει βάρος κυρίως στα αρχεία που seedαρουμε παρά σε αυτά που κατεβάζουμε εκείνη τη στιγμή.

"Όταν το torrent ολοκληρώσει τον διαμοιρασμό" - εδώ επιλέγουμε τι να κάνει το πρόγραμμα όταν το αρχείο φτάσει το στόχο που ορίσαμε (στη Φώτο 150%-->ρατιο 1.5). Τσεκάρουμε λοιπόν την επιλογή και δίνουμε μία τιμή για το πόσο kB/s θέλουμε να διαθέτει στα αρχεία που έχουν φτάσε στον στόχο, δίνοντας 0 του λέμε να τα σταματάει.

Χρονοδιακόπτης


Τις επόμενες επιλογές "Χρονοπρογραμματιστής" τις αφήνουμε όπως είναι.
------------------------------------------------------------------------------------------------
Δημιουργία Torrent.

Διαβάζουμε πρώτα τους κανόνες upload

Και ξεκινάμε με Αρχείο /Δημιουργία νέου torrent .



Στην επιλογή Από αρχείο / Από κατάλογο επιλεγούμε το αρχείο που θέλουμε να ανεβάσουμε .Η διαφορά στης δυο επιλογές είναι ‘αν έχουμε μεμονωμένο αρχείο η ολόκληρο φάκελο .

Τrackers. Εδώ παίρνουμε το announce url από τον tracker που θα το ανεβάσουμε.

Στο Σχόλιο γράφουμε το όνομα του torrent μας .

Τέλος δημιουργία και αποθήκευση με το όνομα που δώσαμε .

Oι ρυθμίσεις σε όλες τις εκδόσεις είναι περίπου ίδιες .

3 σχόλια:

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

Μπορούμε να δημιουργήσουμε κ να ανεβασουμε τορεντ απο ταμπλετ ? κ αν ναι, ποια είναι η διαδικασία ?

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More